Retete
RETETA | Pandişpan cu iaurt şi vişine
Ingrediente:
- 300 g făină
- 75 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g iaurt grecesc
- 1 esenţă de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 400 g vişine
Mod de preparare:
Într-un bol, combini făina, praful de copt şi sarea. Într-un alt vas, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi iaurtul şi esenţa de vanilie, mixând până obţii un amestec omogen. Încorporezi făina în compoziţia cu iaurt. Torni aluatul într-o formă de inimă, tapetată cu făină (sau în orice altă formă doreşti), şi presari vişinele curăţate de sâmburi şi scurse. Coci prăjitura la 170 °C până trece testul scobitorii.
O scoţi din cuptor şi presari zahăr pudră.
Sursa: clickpoftabuna.ro