RETETA | Pancakes
Ingrediente:
Pentru 8 bucati:
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 lingurite zahar
- 115 g faina
- 1 lgt praf de copt
- 140 ml lapte
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine.
Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam pana la omogenizare (pana cand terminam de pus faina si laptele).
La final incorporam albusurile spuma si amestecam usor pentru a ramane aerata compozitia.
Ungem tigaia(cu diametru mai mic am eu) cu putin ulei si o punem la incins la foc mediu.
Luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaia incinsa bine (compozitia trebuie pusa pe mijlocul tigaii).
Lasam cam 2-3 minute pana cand apar bule de aer pe clatita, apoi o intoarcem cu grija pe partea cealalta, folosindu-ne de o spatula.
Le servim cu ce ne place: gem, dulceata, miere, sos de ciocolata. Noi le-am servit cu ciocolata.
Pofta buna!