RETETA | Pâine împletită cu ulei de măsline și usturoi
Ingrediente:
Pentru aluat
2 linguri drojdie uscată
200 ml apă caldă
800 g făină
50 g zahăr
sare
2 ouă
1 gălbenuș
50 ml ulei
Pentru umplutură
50 ml ulei de măsline
8 căței de usturoi
1 ou
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi 1 lingură zahăr și o lași 5-10 minute. Amesteci făina cu restul de zahăr și sarea. Pui în mijlocul făinii ouăle, gălbenușul și uleiul. Torni apa și frămânți până când obții un aluat care nu se mai ține de degete, dar nu mai puțin de 10 minute. Îl lași să crească până când își dublează volumul. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă.
Împarți aluatul în trei bucăți egale, din care întinzi trei foi.
Pui uleiul în tigaie, adaugi usturoiul pisat și-l sotezi câteva minute, până când devine auriu. Dai deoparte și lași la răcit.
Ungi fiecare foaie cu ulei și usturoi și rulezi. Împletești pâinea și o așezi într-o tavă tapetată. O lași să crească în tavă 30 de minute, o ungi cu ou și o dai la cuptor până când se rumenește.
Sursa www.feastandfableblog.com