RETETA | Pâine cu usturoi
Ingrediente:
- 4 minibaghete
- 200 g unt moale
- 5 catei de usturoi pisati
- 1/2 legatura patrunjel tocat
- parmezan ras (optional)
Mod de preparare:
Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.
Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.
Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 – 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!
Varianta moale:
Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva.