RETETA | Paella de pui
Ingrediente:
600 g pulpe de pui dezosate
2 căței de usturoi, mărunțiți
coaja de la o lămâie
2 lingurițe de pastă de ardei iute
2 lingurițe de paprika afumată
60 ml ulei de măsline
1 ceapă tocată
125 ml vin alb sec
330 g orez
750 ml supă de pui
120 g mazăre congelată
400 g ardei copt, tocat mărunt
50 g măsline negre fără sâmburi
pătrunjel proaspăt tocat
câteva felii de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Amesteci puiul cu usturoiul, coaja de lămâie, pasta de ardei iute, paprika și ardeiul iute. Dai la rece pentru 15 minute.
Pui o tigaie pe foc și adaugi carnea de pui. O lași 5 minute după care o scoți pe o farfurie.
Mai pui puțin ulei și adaugi ceapa pe care o lași 2-3 minute. Adaugi orezul și îl călești 1 minut. Torni vinul și lași să fiarbă 2-3 minute, apoi adaugi supa de pui și pui carnea de pui înapoi în oală. Lași să fiarbă 15 minute amestecând din când în când. După aceea, pui mazărea, ardeiul copt și măslinele pe care le mai lași 2 minute. La final, presari pătrunjelul și decorezi cu felii de lămâie.
Sursa: Taste.com.au