Retete

RETETA | Paella de pui

Ingrediente:

600 g pulpe de pui dezosate

2 căței de usturoi, mărunțiți

coaja de la o lămâie

2 lingurițe de pastă de ardei iute

2 lingurițe de paprika afumată

60 ml ulei de măsline

1 ceapă tocată

125 ml vin alb sec

330 g orez

750 ml supă de pui

120 g mazăre congelată

400 g ardei copt, tocat mărunt

50 g măsline negre fără sâmburi

pătrunjel proaspăt tocat

câteva felii de lămâie pentru servit

Mod de preparare:

Amesteci puiul cu usturoiul, coaja de lămâie, pasta de ardei iute, paprika și ardeiul iute. Dai la rece pentru 15 minute.

Pui o tigaie pe foc și adaugi carnea de pui. O lași 5 minute după care o scoți pe o farfurie.

Mai pui puțin ulei și adaugi ceapa pe care o lași 2-3 minute. Adaugi orezul și îl călești 1 minut. Torni vinul și lași să fiarbă 2-3 minute, apoi adaugi supa de pui și pui carnea de pui înapoi în oală. Lași să fiarbă 15 minute amestecând din când în când. După aceea, pui mazărea, ardeiul copt și măslinele pe care le mai lași 2 minute. La final, presari pătrunjelul și decorezi cu felii de lămâie.

Sursa: Taste.com.au

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page