Retete
RETETA | Pachețele chinezești
Ingrediente:
- ulei pentru prăjit
- un praf de curry
- 3 foi de plăcintă
- 200 g carne tocată
- 2 bucăţi de praz
- 500 g ceapă
- 500 g morcovi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o lingură de ulei şi se călesc împreună cu carnea. După ce carnea şi-a schimbat culoarea şi este făcută, se potriveşte de sare, piper şi curry. Se lasă deoparte să se răcească.
Pe o foaie de aluminiu se aşază foaia de plăcintă tăiată şi se pune pe fiecare bucăţică câte o linguriţă de amestec de carne cu legume. Se rulează sau se pliază în triunghiuri.
În baie de ulei încins se prăjesc pacheţelele pe ambele părţi câte 2-3 minute.
Sursa: retete.unica.ro