Retete
RETETA | Ouă cu legume
Ingrediente:
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 legătură ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
200 g roşii în suc propriu
5 ouă
150 g caşcaval răzuit
1 lingură de ulei
fire de pătrunjel
1 linguriţă oregano uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Ardeii îi tai rondele, iar ceapa verde o tai mărunt. Tai feliuţe usturoiul. Pui legumele într-o tigaie cu o lingură de ulei şi le căleşti la foc iute. Le condimentezi cu sare şi piper, torni sucul de roşii şi fierbi acoperit.
Baţi 2 ouă cu furculiţa, apoi le torni peste legume, presari caşcavalul răzuit, spargi ouăle rămase şi le pui peste. Mai ţii pe foc până când se încheagă gălbenuşul. După ce este gata, adaugi pătrunjelul, presari oregano şi o serveşti caldă.