RETETA | Ostropel de pui
Ingrediente:
1 ceapă
500 g ciocănele de pui sau aripioare
2-3 căței de usturoi
500 ml suc de roșii
2 cutii roșii în bulion
foi de dafin, după gust
cimbru, după gust
pătrunjel tocat, după gust
100 ml vin alb
2-3 linguri ulei
sare și piper
Mod de preparare:
Speli aripioarele de pui și le usuci pe o hârtie absorbantă. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o oală, în puțin ulei încins, până își schimbă culoarea. Adaugi vinul, acoperi, și mai lași pe foc încă 10 minute. După ce s-au înăbușit scoți pe o farfurie.
În aceeași oală, călești 2-3 minute ceapa tocată, apoi amesteci cu roșiile tăiate bucățele. Combini cu sucul de roșii, foi de dafin, cimbru și pătrunjel. Condimentezi, după gust. Așezi carnea în sos și lași să fiarbă la foc mic, până începe să scadă. În ultimele minute adaugi usturoiul pisat. Servești cu pătrunjel tocat și mămăliguță caldă.
Sursa http://www.jocooks.com