Retete

RETETA | Ostropel de pui

Ingrediente:

1 ceapă

500 g ciocănele de pui sau aripioare

2-3 căței de usturoi

500 ml suc de roșii

2 cutii roșii în bulion

foi de dafin, după gust

cimbru, după gust

pătrunjel tocat, după gust

100 ml vin alb

2-3 linguri ulei

sare și piper

Mod de preparare:

Speli aripioarele de pui și le usuci pe o hârtie absorbantă. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o oală, în puțin ulei încins, până își schimbă culoarea. Adaugi vinul, acoperi, și mai lași pe foc încă 10 minute. După ce s-au înăbușit scoți pe o farfurie.

În aceeași oală, călești 2-3 minute ceapa tocată, apoi amesteci cu roșiile tăiate bucățele. Combini cu sucul de roșii, foi de dafin, cimbru și pătrunjel. Condimentezi, după gust. Așezi carnea în sos și lași să fiarbă la foc mic, până începe să scadă. În ultimele minute adaugi usturoiul pisat. Servești cu pătrunjel tocat și mămăliguță caldă.

Sursa http://www.jocooks.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page