Retete
RETETA | Ostropel de pui
Ingrediente:
1 kg carne de pui (pulpe , piept ),
2 buc ceapa,
1 ardei gogosar,
5 rosii mari (pulpa),
5 catei usturoi,
5 linguri ulei,
200 ml vin alb demisec ,
sare,
piper,
1 legatura patrunjel proaspat .
Mod de preparare:
- Carnea se portioneaza si se presara cu sare si piper.
- Uleiul se incinge si prajim carnea , cca 5 minute pe fiecare parte.
- Adaugam vinul si lasam sa fiarba inabusit, cca 10 min.
- Se scoate carnea, iar in grasimea ramasa adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt.
- Se calesc pana se inmoaie apoi adaugam pulpa de rosii.
- Se lasa sa fiarba pana scade sosul , cca 10-12 min.
- Se adauga carnea in sos , adaugam 150 ml apa calda si usturoiul pisat.
- Se lasa sa fiarba la foc mic pana carnea este facuta si sosul a scazut.
- Se adauga patrunjel verde taiat marunt.
Se serveste cu mamaliguta.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro