Retete

RETETA | Ostropel de pui

Ingrediente:

1 kg  carne de pui (pulpe , piept ),

2 buc ceapa,

1 ardei  gogosar,

5 rosii mari (pulpa),

5 catei usturoi,

5 linguri ulei,

200 ml vin alb demisec ,

sare,

piper,

1 legatura patrunjel proaspat .

Mod de preparare:

  1. Carnea se portioneaza si se presara cu sare si piper.
  2. Uleiul se incinge si prajim carnea , cca 5 minute pe fiecare parte.
  3. Adaugam vinul si lasam sa fiarba inabusit,  cca 10 min.
  4. Se scoate carnea,  iar in grasimea ramasa adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt.
  5. Se calesc pana se inmoaie apoi adaugam pulpa de rosii.
  6. Se lasa sa fiarba pana scade sosul , cca 10-12 min.
  7.  Se adauga carnea in sos , adaugam 150 ml apa calda si usturoiul pisat.
  8. Se lasa sa fiarba la foc mic pana carnea este facuta si sosul a scazut.
  9. Se adauga patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste cu mamaliguta.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page