RETETA | Orez mexican

1 cană (250 g) orez basmati
1 lingură ulei
1/2 cană (110 g) ceapă tocată
1 ardei iute, tocat
2 căţei mari de usturoi, tocaţi
1/2 cană (110 g) ardei gras tocat
2 linguriţe pudră de chili
1 linguriţă boia
1 linguriţă chimen măcinat
1/4 linguriţă piper
1 linguriţă pastă de tomate
2 căni (500 ml) supă de legume, sau apă
1/2 linguriţă oregano
2 linguriţe coriandru proaspăt, tocat, opţional
Spală şi apoi ţine la înmuiat orezul în apă 20 minute. Într-o tigaie mare sau cratiţă încinge uleiul la foc mediu-mare. Redu focul la mediu şi pune ceapa la călit până se înmoaie. Adaugă ardeiul iute, usturoiul şi ardeiul gras şi căleşte-le 2-3 minute. Adaugă pudra de chili, boiaua, chimenul, piperul în tigaie.
Apoi pune pasta de tomate şi orezul bine scurs de apă. Căleşte 2-3 minute. Adaugă supa şi oregano, sărează după gust. Lasă să dea un clocot, apoi fă focul mic şi acoperă, să fiarbă timp de 15-20 minute. Ia orezul de pe foc şi vântură-l cu o furculiţă. Ornează cu frunze de coriandru proaspăt şi serveşte.
Sursa: https://www.foodfanatic.com