Retete

RETETA | Orez cu legume, un deliciu de post cu turmeric

Ingrediente:

250 g orez
1 l apă caldă
ulei
sare
piper
450 g broccoli congelat
2 cepe mari, tăiate julien
5 căţei usturoi
boia iute, după gust
2 linguriţe
turmeric pudră
3 roşii mici, tăiate
mărar tocat

Mod de preparare:

Fierbi apă într-o oală şi laşi să dea în clocot. Pui 1 lingură de sare, adaugi bucheţelele de broccoli şi le fierbi 1-2 minute, apoi le scoţi într-un bol cu apă cu gheaţă. Le scurgi şi le laşi să se răcească.

Separat, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. Adaugi orezul, amesteci, torni apa şi ţii la fiert. Potriveşti de sare, piper, boia şi condimentezi cu turmeric. Amesteci bine, ca să se combine aromele. Serveşti orezul cald, cu broccoli, felii de roşii şi mărar.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page