RETETA | Orez cu creveți și usturoi
Ingrediente:
Pentru garnitură
150 g orez basmati
apă
sare
Pentru creveți
450 g creveți curățați și fără cochilii
1 l apă
sare
2 linguri unt
3 căței de usturoi
100 ml vin alb
100 ml supă de pui
1 ceapă verde
Mod de preparare:
Pentru garnitură, fierbi orezul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pui creveții în apa rece și-i lași 10 minute, apoi îi scurgi și-i ștergi cu prosoape de hârtie.
Topești untul în tigaie, adaugi cățeii de usturoi, iar după 1-2 minute creveții și sarea. Îi lași 3 minute, până când își schimbă culoarea și devin roz deschis, apoi îi dai deoparte și îi scoți din tigaie.
În aceeași tigaie în care au fost creveții, torni vinul și când începe să fiarbă torni supa și adaugi ceapa tocată. Lași până când sosul scade la jumătate.
Servești creveții cu orez și sos pe deasupra.
Sursa http://www.flirtingwithflavor.com