RETETA | Negrese cu merisoare
Negresele cu merisoare sunt ideale pentru micul dejun sau pentru gustarea de la cafea. Sunt gustoase, merisoarele acrisoare completand perfect aroma dulce a ciocolatei.
Ingrediente:
- 175 grame unt
- 200 grame ciocolata neagra tocata
- 160 grame faina
- 5 grame praf de copt
- 70 grame cacao
- 4 oua batute
- 100 grame merisoare
- 150 grame zahar brun
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 170 de grade, dupa care unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o tava patrata. La bain marie(baie de aburi), amesteca untul cu ciocolata. Lasa pe foc pana cand amestecul devine cremos. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt si cacaua. Incorporeaza in amestec crema de ciocolata. Adauga apoi ouale, merisoarele si zaharul brun si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 40 de minute. Cand negresa este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca timp de 10 minute.
Negresele cu merisoare se servesc ca atare.