Retete

RETETA | Negresă de post, fără zahăr

Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 70 gr cacao neagra
  • 150 gr indulcitor green sugar
  • 350 ml lapte de soia
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 gr mix de fructe confiate
  • (stafide
  • merisoare
  • curmale)

Mod de preparare:

1. Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.

2. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

3. Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate.

4. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page