Retete
RETETA | Negresă de post, fără zahăr
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 70 gr cacao neagra
- 150 gr indulcitor green sugar
- 350 ml lapte de soia
- 150 ml ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 gr mix de fructe confiate
- (stafide
- merisoare
- curmale)
Mod de preparare:
1. Dizolvam indulcitorul green sugar in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.
2. Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
3. Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate.
4. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.
Sursa: gustos.ro