Retete

RETETA | Negresă (de post)

Ingrediente:

2 căni făină
1 praf de copt
1 cană zahăr
1 praf de sare
2 linguri cacao
1 cană apă
¼ cană ulei
esenţă de rom
4 linguri dulceaţă
nucă, opţional

Pentru glazură

4 linguri zahăr
½ linguri apă
2 linguri cacaco
1 linguriţă ulei

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol ingredientele uscate. Adaugi treptat apa, uleiul, esenţa şi dulceaţa. Dacă preferi, pui şi nucă tăiată grosier. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi laşi prăjitura la copt 35-40 de minute. Cât timp se răcoreşte după coacere, pregăteşti glazura. Pe foc mic, pui zahărul cu apa. Când s-a topit zahărul, dai deoparte şi adaugi cacaua şi uleiul. Întinzi glazura peste negresă şi presari nucă măcinată.

Foto: 123RF

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page