RETETA | Negresă cu nuci şi ciocolată
Ingrediente:
1 cană zahăr
1 cană apă minerală
1/2 cană ulei
4 linguri gem de caise
3 linguri cacao
100 g nuci zdrobite
1 plic praf de copt
1 ½ căni făină
1 plic zahăr vanilat
1 esență de vanilie
1 esență de rom
200 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu apa minerală și uleiul, apoi se adaugă pe rând gemul de caise, pudra de cacao, făina, praful de copt, nucile zdrobite, zahărul vanilat și esența de rom şi vanilie. Se omogenizează compoziţia foarte bine. Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă cu margarină și tapetată cu făină, se nivelează şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40-45 minute. Se lasă să se răcească, se taie bucăţi şi se glazurează cu ciocolata topită.
Se poate servi şi cu frişcă.