RETETA | Negresă cu nuci
Ingrediente:
300g zahăr
100g ulei
600g făină
3 linguri pudră de cacao
300ml apă
4 linguri gem acrişor
100g miez de nucă
coajă rasă de lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă bicarbonat
50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Freci într-un castron mare zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml apă.
După ce amestecul este omogen, adaugi „în ploaie” făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până se obţine un aluat nu, prea tare pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa, 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata. Tai prăjitura în tavă, după răcire şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.