Retete

RETETA | Negresă cu nucă, fără făină!

Ingrediente:

110 g unt nesarat
85 g ciocolata amaruie, taiata bucati mari
125 ml miere
o lingurita vanilie
un sfert de lingurita sare
2 oua
4 linguri faina de cocos
un sfert de lingurita bicarbonat
3 linguri cacao
3 linguri nuci macinate
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Se ia o tava adanca si se unge cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.
Untul se topeste la foc molcom. Treptat, flacara se mareste. Cand untul incepe sa fiarba, se ia de pe foc. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza complet in grasime. Se adauga restul ingredientelor, fara nuci, si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in tava. Deasupra se presara nucile si se da la cuptor 15-20 de minute.
Cand incepe sa prinda o crusta usoara, se scoate. Miezul trebuie sa ramana moale, lipicios.
Negresa se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se serveste.
Sursa: www.kfetele.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page