RETETA | Negresă cu glazură de ciocolată
Ingrediente:
Pentru negresă
200 g făină
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
100 g fulgi de ciocolată
6 linguri unt
200 g zahăr
100 g cacao
1 linguriță esență de vanilie
200 g iaurt
100 g unt de arahide
1 lingură zahăr pudră
1 lingură unt
Pentru glazură
100 g frișcă
100 g fulgi de ciocolată
1 lingură unt de arahide
½ linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt și sarea. Amesteci fulgii de ciocolată cu untul și-i așezi pe foc, amestecând până când se omogenizează, apoi dai deoparte. Adaugi zahărul, cacaua, esența de vanilie, iaurtul și omogenizezi. Pui făina și amesteci până când se încorporează. Combini untul de arahide cu zahărul pudră și lingura de unt și freci până când capătă o consistență cremoasă.
Pui jumătate de compoziție în tavă și din loc în loc pui unt de arahide. Torni restul de compoziție și dai tava la cuptor până când negresa trece testul scobitorii. Lași negresa să se răcească complet.
Pentru glazură, pui frișca pe foc până când începe să clocotească. Dai deoparte, pui fulgii de ciocolată și untul de arahide, esența de vanilie și omogenizezi. Torni glazura peste prăjitură.
Sursa foto https://firstlookthencook.com