RETETA | Negresă cu cremă de brânză
Ingrediente:
Pentru negresă
100 ml ulei
100 g cacao
200 g ciocolată neagră
100 g zahăr
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
100 g făină
1 praf de sare
1 linguriță cafea instant, opțional
Pentru glazură
150 g cremă de brânză
2 linguri ulei
2 linguri zahăr
1 ou
2 linguri gem de căpșuni
½ linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Amesteci uleiul cu ciocolata și cacaua, le așezi pe foc și amesteci până când se omogenizează. Dai deoparte, apoi lași la răcorit. Mixezi ouăle cu zahărul, cafeaua și esența de vanilie, apoi pui făina și sarea și încorporezi crema de ciocolată. Torni compoziția în tavă și o nivelezi.
Mixezi toate ingredientele pentru glazură, o pui peste prăjitură și amesteci ușor cele două compoziții cu o scobitoare.
Dai negresa la cuptor până când trece testul scobitorii.