RETETA | Negresă cu cremă de brânză
Ingrediente:
Pentru blat
4 linguri făină
100 g unt moale
3 linguri cacao
50 g îndulcitor natural
150 g ciocolată cu lapte
4 ouă
1 pliculeţ praf de copt
Pentru cremă
100 ml smântână pentru frişcă
400 g mascarpone
îndulcitor natural, după gust
1 plic gelatină
Pentru decor
căpșuni
ciocolată cu lapte, topită
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi cacaua. Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi împreună cu untul, dai deoparte, adaugi îndulcitorul natural şi mixezi până obţii o compoziţie pufoasă.
Încorporezi ouăle, apoi presari făina. Torni aluatul într-o formă tapetată şi o dai la cuptorul încălzit până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.
Pentru cremă, baţi smântâna rece până devine frişcă. Separat, freci brânza şi o încorporezi în frişcă împreună cu îndulcitorul natural. Prepari gelatina conform instrucţiunilor şi o omogenizezi în cremă, apoi o întinzi peste blat. Decorezi prăjitura cu ciocolata cu lapte topită şi cu feliuţe de căpşuni.
Foto: Profimedia