Retete

RETETA | Negresă cu ciocolată și caramel

Ingrediente:

4 oua
180 g unt
150 g ciocolata
170 g zahar
80 g faina
Vanilie
Sos caramel:
150 g zahar
70 g unt
110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparare:

Se topește zahărul într-o cratiță, apoi se adaugă untul și smântâna dulce. Se lasă 4 minute pe foc și apoi se dă deoparte.
Se topește ciocolata împreună cu untul pe bain marie, iar între timp, ouăle se mixează cu zahărul până devine pufos. Se adaugă amestecul de ciocolată și esența de vanilie, apoi făina și se amestecă totul.
Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptorul încins.
După ce e gata, se răcește și se adaugă caramelul peste și se taie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page