RETETA | Mușchi cu ierburi aromatice
Ingrediente:
1 bucată muşchi de porc
4 felii pâine albă 1 legătură pătrunjel
1 cană amestec de busuioc, salvie şi cimbru proaspete
150 g parmezan
sare
piper
ulei
3 linguri muştar
50 g unt
2 cepe
100 ml vin roşu
½ linguriţă rozmarin uscat
Mod de preparare:
Pas 1
Condimentezi carnea cu sare şi piper, apoi o rumeneşti, la foc mediu, într- o tigaie cu ulei încins.
Pas 2
Separat, dai prin blender pâinea, parmezanul ras, pătrunjelul şi amestecul de busuioc, salvie şi cimbru.
Pas 3
Ungi cu muştar muşchiul de porc rumenit şi îl acoperi cu amestecul de ierburi cu pâine. Dai carnea la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute.
Pas 4
Pentru sos, topeşti untul şi adaugi ceapa tăiată rondele. Laşi să se înmoaie 5 minute, apoi torni vinul roşu. Condimentezi cu sare şi piper. Laşi sosul, la foc mic, 15 minute. Serveşti muşchiul de porc cu sos.
One Comment