RETETA | Musaca de peşte cu cartofi
Ingrediente:
1 kg cartofi
500 g file de peşte
4 ouă
100 ml lapte dulce
2 linguri ulei
1 lingură făină sau pesmet
150 g parmezan
200 g ciupercuţe întregi din conservă
sare
măsline
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară, se curăţă coaja şi se taie felii cu grosimea de 5 mm. Se amestecă, într-un castron, ouăle bătute, parmezanul, laptele, sare, după gust.
Se unge o formă termorezistentă mai mică cu ulei, se tapetează, se aşază un strat de cartofi pe fundul vasului, se adaugă peşte mărunţit, ciupercuţe tăiate în două, câteva linguri din amestecul de ouă. Se repetă până se epuizează ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi şi câteva felii de măsline. Se pune musacaua la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.