Retete
RETETA | Musaca
Ingrediente:
500 g carne vită cu porc tocată
1 kg cartofi
1 ceapă tăiată mărunt
2-3 căței usturoi
50 ml ulei
200 ml smântână
2 ouă
unt, pentru uns tava
2 linguri bulion
3-4 linguri parmezan ras
sare
piper
mărar
pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi cartofii și îi pasezi. Încingi uleiul și călești ceapa, adaugi carnea, sare și piper, după gust și o lingură de bulion. Ții pe foc până scade zeama.
Ungi o tavă cu unt, așezi un strat de cartofi, apoi carnea, presari jumătate din cantitatea de parmezan și pui încă un strat de cartofi. Întinzi peste ei pasta de roșii rămasă și ouăle bătute cu smântâna. Presari restul de parmezan și mărar sau pătrunjel tocat, apoi dai tava la cuptorul încins 30 de minute.