RETETA | Minitarte cu ciuperci
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină
1 ou
½ linguriță sare
½ linguriță piper
200 g unt
2-3 lingurițe lapte rece
Pentru umplutura:
90 g unt
3 fire praz
½ lingurița sare
500 g ciuperci
2 lingurițe cimbru
3 linguri smântână
1 praf piper
200 g cașcaval
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele și faci un aluat farâmicios. Daca ți se pare ca nu se leagă, picuri 2-3 lingurițe de lapte rece în timp ce amesteci, pentru ca aluatul sa devină omogen. Îl lași la frigider o jumătate de oră. Îl întinzi cu un sucitor și cu gura paharului formezi 6 cercuri. Le așezi în formele de minitarte, dupa ce ai pus hârtie pentru copt. Întinzi pe toată suprafața.
Înțepi cu furculița din loc în loc. Le dai la cuptorul încins și le ții pâna devin aurii.
Le lași la temperature camerei. Tai capatul firelor de praz, dai deoparte prima foaie și tai partea albă până la frunze. Pui prazul într- o strecuratoare și speli sub jet de apă.
Speli ciupercile și le tai. Topești untul într-o tigaie. Adaugi prazul și sarea și amesteci 3 minute. Dai focul mai tare, pui ciupercile și ții pâna scade apa lăsată de ele. Adaugi cimbrul, smântâna și piperul și lași să se răcească.
Presari un strat de cașcaval ras pe fundul fiecarei minitarte. Pui din compoziția de ciuperci și praz și presari iar cașcaval pe deasupra. Coci cam 25 de minute. Servești când s-a racit.