RETETA | Mini rulouri cu scortisoara
Deserturile cu aroma de scortisoara sunt ideale pentru a fi servite in diminetile reci de toamna si de iarna, alaturi de o cana generoasa de ceai, ciocolata calda sau cafea.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foitaj
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri zahar brun
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura apa rece
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intinde apoi foaia de aluat si presara deasupra sa zaharul brun amestecat cu scortisoara. Ruleaza strans aluatul, apoi taie rulourile.
Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt si pune totul la cuptor, la 180 de grade, circa 15 minute.
Scoate rulourile si lasa-le la racit pe un gratar. Intre timp, pregateste glazura de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece si cu esenta de vanilie, pana obtii o glazura lucioasa. Acopera prajiturile cu aceasta glazura.
Serveste rulourile cu glazura de zahar deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro