RETETA | Mini-pateuri cu pui si broccoli
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 3/4 cani de lapte integral
- 1 lingutita de sare kosher
- 1/4 lingurita de piper negru macinat
- 1/4 cana de parmesan ras
- 1 piept de pui rotisat
- 1 cana de buchetele de broccoli taiate marunt
- 2 foi de placinta
- 1 ou
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o cratita la temperatura medie, adauga faina si amesteca mixul timp de 1-2 minute. Adauga treptat laptele si continua sa amesteci si sa fierbi compozitia timp de 6 minute. Indeparteaza cratita de pe foc si incorporeaza sarea, piperul, parmesanul, pieptul de pui taiat marunt si bucatelele de broccoli, pe care le-ai pregatit dinainte intr-un vas cu aburi.
Decupeaza foile de placinta astfel incat sa le poti aseza in forme de briose si sa ai si “capace” pentru fiecare. Unge o tava compartimentata special pentru briose si tapeteaz-o cu faina. Asaza foile de placinta in fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui si broccoli si acopera-le cu alte foi de placinta.
Bate oul cu o lingura de apa intr-un bol mic, cu ajutorul unei furculite si unge mini-pateurile cu amestecul obtinut. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc.
Mini-pateurile cu pui si broccoli se servesc calde sau la temperatura camerei. Sunt foarte gustoase si le poti servi alaturi de un pahar de Aperol spritz.
Sursa: http://retete.acasa.ro