Retete
RETETA | Miel marinat cu ceapă și usturoi la cuptor
Ingrediente:
- 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
- 2 cepe rosii
- 2 fire usturoi verde
- 4 catei usturoi tocati
- 6 linguri ulei masline
- 6 linguri otet
- 1 lingura boia
- 1/2 lingurita chili pudra
- sare de mare
- 6 cartofi
- 1 legatura patrunjel verde
- Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
- Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
- Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior .
- Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
- Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
- Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
- Am adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi 1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
- Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
- Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
- Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .
Sursa: bucataras.ro