Retete

RETETA | Miel marinat cu ceapă și usturoi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 catei usturoi tocati
  • 6 linguri ulei masline
  • 6 linguri otet
  • 1 lingura boia
  • 1/2 lingurita chili pudra
  • sare de mare
  • 6 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
  1. Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
  2. Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
  3. Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior .
  4. Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
  5. Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
  6. Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
  7. Am  adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi  1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
  8. Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
  9. Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
  10. Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page