RETETA | Merișor – prăjitura cu mere ideală la început de toamnă
Ingrediente:
- 2 oua;
- 2 cani zahar;
- 1 cana ulei;
- 3 cani faina;
- 3 cani mere rase;
- 2 lingurite vanilie;
- 2 lingurite scortisoara;
- 1 plic praf de copt;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un bol incapator, mixeaza ouale pana obtii o spuma. Adauga zaharul treptat, apoi uleiul si vanilia.
Intr-un bol separat, amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara, apoi incorporeaza treptat amestecul de faina in compozitia umeda amestecand bine, pana obtii o crema omogena. Adauga apoi merele rase in compozitie.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si coace timp de 45-60 de minute.
Sfat: Daca merele sunt foarte zemoase, stoarce-le cu ajutorul mainii, inainte de a le adauga in prajitura. In caz contrar risti ca prajitura sa ramana cleioasa si sa para necoapta.
Serveste prajitura dupa ce s-a racit complet, alaturi de un pahar cu suc natural de mere verzi.
Sursa: http://retete.acasa.ro