Retete
RETETA | Mere coapte cu nuci pecan si merisoare
Merele coapte reprezinta unul dintre cele mai savuroase deserturi de iarna, care se poate pregati in mai putin de o jumatate de ora.
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 100 g nuci pecan
- 100 g merisoare
- 2 lingurite marmelada
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intre timp, pregateste o compozitie din marmelada, unt, zahar brun, nuci pecan, merisoare si unt. Scoate casuta de samburi din mijlocul merelor, apoi umple-le cu aceasta compozitie.
Asaza merele intr-o tava incapatoare si da-le la cuptor, circa 20 de minute.
Scoate merele de la cuptor, dupa ce acestea se rumenesc usor si se inmoaie pulpa.
Serveste desertul caldut, pudrat cu zahar sau cu frisca alaturi.
Sursa: www.retete.acasa.ro