Retete

RETETA | Melcişori cu brânză şi spanac

Ingrediente:

Pentru aluat:

350 ml apă caldă
1 lingură ulei
1 linguriţă oţet
1/2 linguriţă sare
700 g făină
Pentru umplutură:
400 g brânză feta
450 g spanac proaspăt
1 ceapă
3-4 căţei
2 linguri ulei
piper
1 legătură mărar
Pentru uns:
1 gălbenuş de ou

Mod de preparare:

Pentru început, amestecă toate ingredientele şi frământă până se obţii un amestec omogen. Acoperă-l cu un prosop curat şi lasă-l la odihnit pentru 15 minute. După cele 15 minute, împarte aluatul în 5 părţi egale, pune ulei pe blatul de lucru şi întinde cu sucitorul discuri de aluat de mărimea unei palme.  Aşează fiecare disc pe farfurie, unge-l cu ulei şi repetă procedeul până termini discurile de aluat.

Acoperă totul şi lasă 10 minute să se odihnească.
Între timp, curăţă şi taie mărunt o ceapă şi pune-o la călit într-o lingură de ulei, alături de usturoiul tocat mărunt şi spanacul. Lasă la călit până lichidul se evaporă, condimentează cu piper şi lasă amestecul la răcit.
După ce s-a răcit, pune amestecul de spanac peste brânza mărunţită în prealabil într-un bol. Amestecă totul, pune mărarul tocat şi lasă amestecul deoparte.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page