RETETA | Medalioane de porc în sos cremos de usturoi
Ingrediente:
Pentru friptură
2 linguri unt
4 cotlete de porc
50 g făină
½ linguriță usturoi pudră
½ linguriță ceapă pudră
1 linguriță mix de condimente
sare
piper
Pentru sos
2 linguri unt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură făină
100 ml vin alb
zeama de la ½ lămâie
100 ml supă de pui
130 g smântână
1 linguriță mix de condimente
crenguțe de cimbru, după gust
Mod de preparare:
Într-un bol, amesteci făina, usturoiul și ceapa pudră, mixul de condimente, sare și piper, după gust. Treci medalioanele de porc prin această compoziție, apoi le rumenești în untul topit 4-5 minute, pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie.
Pentru sos, topești untul într-o tigaie. Sotezi usturoiul 1-2 minute. Încorporezi făina și torni treptat vinul. Amesteci cu zeama de lămâie, supa de pui și smântâna. Lași să clocotească ușor 2-3 minute. Potrivești de gust cu mixul de condimente, sare și piper. Întorci friptura în tigaie și o mai ții pe foc 2-3 minute. Servești cu crenguțe de cimbru.