RETETA | Mâncărică de castraveți murați cu carne
Ingrediente:
- 500 g de carne de porc (pulpa sau spata) taiata in bucatele
- 500 g de castraveti murati in saramura
- 200 ml de suc de rosii
- o ceapa mare, curatata si spalata
- 2-3 linguri cu ulei
- cimbru si marar
- sare
- piper proaspat macinta
- 500 ml de apa calda (aproximativ)
Mod de preparare:
Taiem ceapa solzisori.
Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,…). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost puternica, castravetii trebuie tinuti in apa rece cateva ore (sau ii fierbem 5 minute), pentru ca sarea sa iasa din ei.
Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim 2-3 minute.
Punem cubuletele de carne, amestecam si calim pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa, pe toate partile. Turnam apa calda doar cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba cam o jumatate de ora, acoperind cratita cu un capac, pana cand carnea este moale. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa calda.
Punem rondelele de castravete murat, amestecam si lasam sa fiarba acoperit 5-10 minute, pana cand castravetii se inmoaie.
Punem cimbrul si sucul de rosii, amestecam si mai lasam sa fiarba acoperit inca 10-15 minute.
Daca mancarea de castraveti vi se pare prea zemoasa, amestecati o lingura cu faina cu sos din cratita, rasturnati in mancarica si mai fierbeti inca 5 minute.
Condimentam cu piper macinat si sare (doar daca mai este nevoie).
Amestecam, gustam, presaram deasupra marar tocat si inchidem aragazul.
Servim.
POFTA BUNA!
Sursa: bucataras.ro