Retete
RETETA | Mâncare de urzici cu orez
Ingrediente:
2 kg urzici (varfuri), 80 gr orez, 1 ceapa mare, sare si piper dupa gust, 4 linguri de ulei.
Mod de preparare:
- Curatam urzicile de impuritati si le spalam foarte bine in mai multe ape.
- Intr-o cratita se pune apa la fiert (3 l ) , cand incepe sa fiarba adaugam urzicile.
- Le lasam la fiert cca 15 min apoi le scoatem din apa intr-o sita.
- Le lasam sa se racesca cateva momente si le tocam marunt.
- Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa pana devine sticloasa.
- Adaugam urzicile tocate , orezul spalat si 2 l apa fierbinte.
- Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul este bine patruns.
- La final se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu hrean in otet.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro