RETETA | Mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella
![](https://i0.wp.com/www.gazetabt.ro/wp-content/uploads/2013/05/225x169_109246-mancare-de-praz-cu-sos-de-rosii-si-mozzarella.jpg?resize=225%2C169&ssl=1)
In aceasta perioada, de dupa sarbatori, cand mesele au fost copioase, ai nevoie de preparate usoare, care sa iti ajute digestia, de aceea iti propunem o mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella delicioasa.
Ingrediente:
- 4 fire mari de praz
- 2 bulgarasi de mozzarella
- 200 g sos de rosii
- 1 lingura de oregano
- 2 linguri de ulei de masline
- maghiran
- sare si piper alb
Mod de preparare:
Spala si curata prazul indepartandu-i radacinile si primul strat de frunze, apoi taie-l rondele.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste prazul 5 minute, amestecand ocazional. Da focul mai mic, pune un capac pe tigaie si lasa prazul sa se inabuse inca 5 minute, apoi asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Adauga si sosul de rosii si lasa amestecul sa fiarba 20 de minute. Taie mozzarella cubulete mici si adaug-o in tigaie. La final, presara oregano si acopera tigaia.
Lasa compozitia pe foc pana se topeste mozzarella.
Mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella se serveste calda, presarata cu maghiran.
Sursa: www.retete.acasa.ro