RETETA | Mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella
In aceasta perioada, de dupa sarbatori, cand mesele au fost copioase, ai nevoie de preparate usoare, care sa iti ajute digestia, de aceea iti propunem o mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella delicioasa.
Ingrediente:
- 4 fire mari de praz
- 2 bulgarasi de mozzarella
- 200 g sos de rosii
- 1 lingura de oregano
- 2 linguri de ulei de masline
- maghiran
- sare si piper alb
Mod de preparare:
Spala si curata prazul indepartandu-i radacinile si primul strat de frunze, apoi taie-l rondele.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste prazul 5 minute, amestecand ocazional. Da focul mai mic, pune un capac pe tigaie si lasa prazul sa se inabuse inca 5 minute, apoi asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.
Adauga si sosul de rosii si lasa amestecul sa fiarba 20 de minute. Taie mozzarella cubulete mici si adaug-o in tigaie. La final, presara oregano si acopera tigaia.
Lasa compozitia pe foc pana se topeste mozzarella.
Mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella se serveste calda, presarata cu maghiran.
Sursa: www.retete.acasa.ro