Retete

RETETA | Mâncare de fasole verde cu roşii şi usturoi

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare, tăiată fin
  • 12 căţei de usturoi (6 mărunţiţi)
  • 1 ½ linguriţă boia dulce
  • ¼ linguriţă piper cayenne
  • 680 g fasole verde
  • 450 g roşii din conservă, tăiate cubuleţe
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Încingi uleiul într-o cratiţă adâncă. Adaugi ceapa tăiată şi o căleşti la foc potrivit, până devine sticloasă şi se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adaugi usturoiul tocat, boiaua si piperul cayenne şi ţii pe foc 2 minute, amestecand. Adaugi fasolea verde şi 6 căţei de usturoi întregi şi mai ţii pe aragaz 2 minute, amestecând ca să se acopere tecile cu sosul.

Răstorni roşiile tăiate cu tot cu sosul lor în cratiţă şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra, acoperi vasul şi fierbi la foc mic 40 de minute, amestecând din când în când, până se înmoaie tecile de fasole verde. Condimentezi mâncarea cu sare şi piper, după gust. Serveşti tecile calde sau la temperatura camerei.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page