Retete

RETETA | Mâncare de fasole cu afumătură, la cuptor

Ingrediente:

400 gr fasole boabe ,

1/2 telina mica,

1 ceapa mare,

1 morcov,

5 linguri sos de rosii cu ardei,

1/2 lingurita cimbru uscat,

sare si piper dupa gust,

70 ml ulei,

500 gr muschi de porc afumat (de casa),

5 fire de patrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min  se inlocuieste  apa. Procedura se repeta de 2 ori.
  2. Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
  3. Intr-o tigaie  mai mare se pune uleiul la incins si se adauga muschiul taiat felii potrivite.
  4. Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
  5. In grasimea ramasa  adaugam legumele si le calim 2-3 min.
  6. Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei  , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
  7. Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
  8. Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile de muschi.
  9. Sosul trebuie sa acopere fasolea si feliile de muschi.
  10. Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.

Se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page