RETETA | Mâncare de dovleac cu pui
Ingrediente:
1/2 dovleac
6 cartofi
1 ceapa rosie
1 piept de pui
1 lingurita de oregano
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de patrunjel tocat
200 ml apa
2 catei de usturoi
½ lingurita de otet de mere
sare
piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie pune la incins uleiul si adauga ceapa taiata julienne. Caleste ceapa timp de un minut, amestecand continuu, apoi adauga puiul taiat cubulete si asezoneaza totul cu sare si piper. Cand puiul incepe sa prinda o culoare aurie, adauga apa, otetul, patrunjelul, usturoiul pisat si oregano.
Lasa totul sa fiarba pana cand apa scade, aproape complet apoi adauga dovleacul taiat cubulete si cartofii taiati sferturi. Acopera vasul cu un capac si adauga oala la cuptor. Coace mancarea timp de 30 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Indeparteaza apoi capacul si mai lasa compozitia la copt timp de 10 minute, pentru a se rumeni.
Serveste mancarea de dovleac cu pui, calda, alaturi de paine de casa si un pahar de vin alb.
Sursa: retete.acasa.ro