Retete

RETETA | Mâncare de conopidă

Ingrediente: 

800 gr  carne de pui (aripioare),

1 conopida micuta ~ 800 gr,

1  morcov,

1 ceapa,

4 linguri ulei,

5 rosii (fara seminte si pielita) ,

sare si piper dupa gust,

patrunjel verde.

Mod de preparare: 

  1. Aripioarele de pui se trec prin flacara , le spalam si taiem pe jumatate.
  2. Separat, punem la fiert conopida ( desfacuta  in buchetele  ) in apa cu sare, timp de 5  min. Dupa fierbere se pune la scurs.
  3. Aripioarele se prajesc in ulei cca 5 min apoi  se scot intr-un vas.
  4. Morcovul razuit si ceapa taiata marunt  se calesc in grasimea ramasa de la aripioare, cca 5 min.
  5. Adaugam rosiile taiate  , aripioarele de pui, cca 800 ml apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic 20 min.
  6. Adaugam buchetele de conopida , sare ,  piper dupa gust si se mai lasa sa fiarba cca 10 min.

Se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page