Retete

RETETA | Mamaliguta cu tocana de ciuperci

Mamaliguta cu tocana de ciuperci este perfecta pentru un pranz delicios, dar si sanatos. Pentru a o prepara ai nevoie de putina rabdare, deoarece se pregateste putin mai greu, insa merita sa incerci aceasta savuroasa reteta.
Ingrediente:

  • 1 sfert de cana de ciuperci uscate
  • 125 ml de apa clocotita
  • 435ml lapte
  • 435 ml supa de pui
  • 1 sfert de lingurita de sare
  • 110 g malai
  • 80 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 4 ceape
  • 100 g unt
  • 200 g ciuperci Pleurotus
  • 200 g ciuperci champignon
  • 200 g ciuperci elvetiene
  • 125ml vin alb sec
  • 6 crengute de cimbru
  • 1 sfert de ceasca patrunjel

Mod de preparare:
Pune mai intai cipercile uscate intr-un castron mic si toarna apa clocotita peste ele.
Amesteca laptele, supa de pui si sare intr-o cratita si adauga treptat malaiul si amesteca incontinuu aproximativ 30 de minute.
Adauga un sfert din parmezan si mai amesteca putin pana se omogenizeaza. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul, ceapa, apoi ciupercile taiate marunt, untul, vinul, cimbrul si lasa-le sa fiarba 5-6 minute.
Mamaliguta cu tocana de ciuperci se serveste calda, cu parmezan si presarata cu patrunjel taiat marunt.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page