RETETA | Mamaliguta cu tocana de ciuperci
Mamaliguta cu tocana de ciuperci este perfecta pentru un pranz delicios, dar si sanatos. Pentru a o prepara ai nevoie de putina rabdare, deoarece se pregateste putin mai greu, insa merita sa incerci aceasta savuroasa reteta.
Ingrediente:
- 1 sfert de cana de ciuperci uscate
- 125 ml de apa clocotita
- 435ml lapte
- 435 ml supa de pui
- 1 sfert de lingurita de sare
- 110 g malai
- 80 g parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- 6 catei de usturoi
- 4 ceape
- 100 g unt
- 200 g ciuperci Pleurotus
- 200 g ciuperci champignon
- 200 g ciuperci elvetiene
- 125ml vin alb sec
- 6 crengute de cimbru
- 1 sfert de ceasca patrunjel
Mod de preparare:
Pune mai intai cipercile uscate intr-un castron mic si toarna apa clocotita peste ele.
Amesteca laptele, supa de pui si sare intr-o cratita si adauga treptat malaiul si amesteca incontinuu aproximativ 30 de minute.
Adauga un sfert din parmezan si mai amesteca putin pana se omogenizeaza. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul, ceapa, apoi ciupercile taiate marunt, untul, vinul, cimbrul si lasa-le sa fiarba 5-6 minute.
Mamaliguta cu tocana de ciuperci se serveste calda, cu parmezan si presarata cu patrunjel taiat marunt.
Sursa: www.retete.acasa.ro