Retete

RETETA | Mămăligă umplută

Ingrediente:

  • malai ( cca 300-400 gr )
  • apa
  • sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr parmezan
  • 160 gr pancetta
  • 200 gr branza tip robiola
  • ulei
Mod de preparare:
Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel ,evitand sa se faca cocoloase.

Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem focul si turnam mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Separat punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins, punem pancetta si lasam sa se caleasca .

Punem branza intr-un bol si adaugam si pancetta. Amestecam bine . Nu adaugam sare deoarece si branza si pancetta sunt destul de sarate .

Luam din mamaliga ( care intre timp s-a racit putin ) si formam o bila mai mare . In centru punem din amestecul de branza cu pancetta si inchidem bine.

Procedam astfel pana terminam toata umplutura.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt ( sau ulei ) si asezam bilele de mamaliga si inainte de a le pune in cuptor le ungem cu putin unt .

Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.

Se servesc calde ! Noi le-am servit alaturi de cartofi prajiti.

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page