RETETA | Mămăligă umplută
Ingrediente:
- malai ( cca 300-400 gr )
- apa
- sare
- 50 gr unt
- 25 gr parmezan
- 160 gr pancetta
- 200 gr branza tip robiola
- ulei
Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem focul si turnam mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Separat punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins, punem pancetta si lasam sa se caleasca .
Punem branza intr-un bol si adaugam si pancetta. Amestecam bine . Nu adaugam sare deoarece si branza si pancetta sunt destul de sarate .
Luam din mamaliga ( care intre timp s-a racit putin ) si formam o bila mai mare . In centru punem din amestecul de branza cu pancetta si inchidem bine.
Procedam astfel pana terminam toata umplutura.
Ungem un vas pentru cuptor cu unt ( sau ulei ) si asezam bilele de mamaliga si inainte de a le pune in cuptor le ungem cu putin unt .
Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.
Se servesc calde ! Noi le-am servit alaturi de cartofi prajiti.
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro