RETETA | Mămăligă în straturi cu cașcaval și parmezan
Ingrediente:
- malai- 1,5 cani
- apa- 3 cani
- sare dupa gust
- lapte- 3 linguri
- ceapa verde- 1 fir
- patrunjel tocat- o lingura
- cascaval – 100 gr
- parmezan – 50 gr
Mod de preparare:
Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca pune malaiul, putin cate putin si amesteca in continuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Lasa mamaliga sa fiarba putin, apoi adauga laptele, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.
Opreste focul cand mamaliga este fiarta si rastoarna jumatate intr-o tava dreptunghiulara care va merge apoi la cuptor (eu am folosit o tava de chec din iena). Pune peste primul strat de mamaliga cascavalul ras, acopera cu restul de mamaliga, niveleaza bine si lasa-o sa se raceasca putin. Presara deasupra parmezanul ras si pune tava in cuptor sa se gratineze usor deasupra.
Este delicioasa ca si garnitura, dar si servita ca atare!
Sa aveti pofta!
Sursa: bucataras.ro