Retete

RETETA | Madlene

Ingrediente:

  • Ingrediente aluat de baza:
  • (36 bucati)
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente Madlene asortate:
  • fulgi ciocolata
  • pudra cacao
  • coaja de lamaie/ portocala
  • lavanda
  • fructe confiate
  • praf de ghimbir
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 g C. Se topeste untul la foc mic apoi se lasa la racit. Se cerne faina si amidonul apoi se amesteca. Ouale, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie apoi se amesteca continuu cu telul pana ce isi tripleaza volumul.

Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute. Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul. Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor. Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).

Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 – 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.

Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat. La final se pudreaza cu zahar.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page