RETETA | Madlene
Ingrediente:
- Ingrediente aluat de baza:
- (36 bucati)
- 125 g unt
- 125 g faina
- 125 g zahar
- 1 lingura amidon
- 4 oua
- esenta de vanilie
- Ingrediente Madlene asortate:
- fulgi ciocolata
- pudra cacao
- coaja de lamaie/ portocala
- lavanda
- fructe confiate
- praf de ghimbir
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se da castronul deoparte si se mai amesteca 2-3 minute. Se adauga faina iar dupa ce aceasta s-a incorporat se toarna incet si untul. Se unge tava de madlene cu unt si se presara in fiecare spatiu cu pesmet pentru a asigura o desprindere perfecta a prajiturelelor. Se imparte compozitia in functie de cate tipuri de madlene doriti sa coaceti apoi se pun in fiecare castron fie 2 linguri pudra de cacao, se amesteca bine apoi de exemplu se pot pune cativa fulgi de ciocolata/ coaja rasa de citrice/ lavanda/ fructe confiate/ praf de ghimbir, etc. (eu am enumerat doar ingredientele pe care le-am folosit acum insa puteti pune orice altceva doriti).
Se umple formele de madlene (aproximativ 3/4 deoarece vor mai creste) si se da tava la cuptor pentru cca 10 – 12 minute, pana cand madlenele sunt frumos rumenite pe margine.
Se scot din cuptor, se lasa la racit cateva minute in forma apoi se scot si se continua coacerea pana ce compozitia s-a terminat. La final se pudreaza cu zahar.
Sursa: gustos.ro