RETETA | Macrou la cuptor
Ingrediente:
2 kg de macrou
500 ml suc de roșii
2 ardei kapia roșii
1 căpățână de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare și piper
pătrunjel
lămâie
Mod de preparare:
Peștele se curăță foarte bine, apoi se spală cu apă rece. Se lasă să se scurgă de apă, apoi se piperează și se pune la prăjit în ulei încins.
Scoateți macroul după ce s-a prăjit pe ambele părți și așezați-l pe șervețele de hârtie, pentru a se absorbi surplusul de ulei. Între timp, ungeți o tavă cu ulei de măsline și puneți peștii în ea. Turnați peste pește sosul preparat din suc de roșii, sare, piper, o ceașcă de apă, ardei kapia tăiat mărunt, usturoiul curățat și zdrobit și două linguri de ulei de măsline. Dați tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, la foc mediu.
La final, presărați verdeață și serviți cu felii de lămâie.