RETETA | Macrou cu sos de roșii la cuptor
Ingrediente:
- 4 bucati macrou
- 3 rosii
- 3 cepe
- 1/2 capatana usturoi
- o lamaie
- zeama de la o lamaie
- o lingura pasta de ardei
- o frunza de dafin
- busuioc uscat
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 30 ml ulei
- 100 ml vin alb
Sosul de rosii: Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem frunza de dafin ,busuiocul , sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava.Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .
Sursa: bucataras.ro