Retete

RETETA | Macarons cu ciocolată

Ingrediente:

  • 225g zahar pudra
  • 20g cacao
  • 125g pudra migdale sau alune de padure
  • 100g albus (cca 3 oua)
  • 25g zahar
  • Crema:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 140ml frisca lichida
  • 20g unt

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150 grade.

Se tapeteaza o tava cu hartie.

Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.

Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste.

Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.

Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.

Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.

Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor.

Se lasa la racit pe hartie.

Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul. lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.

Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page