Retete
RETETA | Limbă cu ciuperci
Ingrediente:
1 limba de vita proaspata cca 500-700 gr ,
400 gr ciuperci,
3 buc ceapa ,
2 morcovi,
4 rosii proaspete,
50 ml vin,
80 ml ulei,
sare si piper dupa gust ,
1 legatura de patrunjel proaspat,
1 lamaie,
100 ml supa.
Mod de preparare:
- Limba se spala bine cu o perie si se pune int-o oala cu apa la fiert in apa rece , impreuna cu o lingurita de sare, pentru a se aduna spuma .
- Pentru a fi mai gustoasa se fierbe in apa cu zarzavat , eu am pus 1 ceapa si 1 morcov. O parte din zeama in care a fiert se intrebuinteaza la sos. Durata de fierbere variaza de la 1 ora si 30 min la 2 ore si 30 min , in functie de varsta animalului.
- Se fierbe tot timpul la foc mic, pentru a-si pastra suculenta si a nu se tulbura supa. Zarzavatul se adauga cand supa clocoteste.
- Limba este fiarta suficient, daca furculita intra cu usurinta in ea , iar pielita care o acopera se desprinde imediat. Limba se se scoate din supa, se curata de pielita cat este fierbinte , se taie felii , apoi se pune iar in supa pana la folosire, in cazul nostru pana pregatim sosul.
- Ceapa (2 buc) se taie marunt iar morcovul(1 buc) rondele , se calesc in ulei cca 2 min.
- Se adauga ciupercile proaspete, bine spalate si taiate in felii mari, piper, sare. Se lasa pe foc cca 8 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile taiate cubulete , amestecam si lasam pe foc cateva minute. Se adauga vinul, supa, feliile de limba si lasam sa fiarba cca 10 min la foc mic.
- Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat tocat marunt.
Se serveste cu lamaie , dupa preferinta lamaia se taie felii si se introduce odata cu feliile de limba in sos. Este un preparat deosebit, merita incercat
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro