Retete

RETETA | Lasagna cu spanac

Ingrediente:

70 g unt nesărat
50 g făină cernută
800 ml lapte
1 foaie de dafin
800 g spanac
200 g brânză ricotta
nucşoară rasă
300 g foi de lasagna
100 g parmezan
sare
piper

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Topeşti 50 g de unt într-o tigaie şi adaugi făina. Ţii pe foc 1-2 minute, apoi torni laptele şi amesteci până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi foaia de dafin şi fierbi la foc mic 5 minute. Opreşti focul şi scoţi foaia de dafin după un timp.

Tai codiţele spanacului şi îl sotezi în restul de unt, într-o tigaie acoperită. După ce îl căleşti, îl scurgi şi când s-a răcit suficient, îl storci bine de tot ca să se scurgă lichidul. Îl toci şi îl amesteci cu brânza ricotta, adaugi un polonic de sos alb şi razi nucşoara. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci.

Într-o tavă de copt, aşezi un strat de foi de lasagna, unul de sos alb, amestecul de spanac şi brânză şi parmezanul ras. Repeţi şi termini cu un strat de foi de lasagna, peste care torni sos alb şi razi mai mult parmezan. Dai tava la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte lasagna cu spanac.

Sursa: www.jamieoliver.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page