RETETA | Lasagna cu carne și mozzarella
Ingrediente:
- 14 foi lasagna
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 400 gr carne tocata
- 250 gr mozzarella
- 300 ml suc de rosii
- 100 gr parmezan
- 500 ml sos bechamel
- ulei
- sare
- piper
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem cuburi mici .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins punem morcovul si lasam 5 minute sa se inmoaie, amestecand usor cu o spatula de lemn.
Adaugam apoi ceapa, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna.
Carnea ( eu am folosit mix de carne vita+porc) o punem in tigaie.Amestecam bine ingredientele, adaugam putina apa ( daca aveti putin vin e si mai bine 🙂 ) si lasam la foc mic sa fiarba carnea si sa scada apa.
Cand aproape a scazut toata apa, punem sucul de rosii. Amestecam usor, punem sare si piper dupa gust si lasam in continuare la fiert la foc mic .
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cateva linguri de sos cu carne acoperind toata suprafata tavii .
Punem un prim strat de foi de lasagna (daca este necesar, rupem din foi ptr a acoperi bine).
Peste stratul de foi punem un strat de sos cu carne,un strat de mozzarella si acoperim iarasi cu un strat de foi. Continuam pana ce terminam sosul si mozzarella .Ultimul strat va fi de foi de lasagna .
Sosul Bechamel, eu l-am cumparat dar l-am incalzit putin diluandu-l cu putin lapte .
Punem sosul Bechamel peste ultimul strat de foi, acoperim bine si presaram parmezan din abundenta .
Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si lasagna s-a colorat frumos la suprafata .
Se serveste calda !
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro